Autorijbewijs

Wij hebben al vele jaren ervaring met het geven van autorijles (B rijbewijs). Met onze autorijlessen kan je snel je autorijbewijs halen!

Betrouwbare rijschool, hoge slagingspercentages

Een goede rijopleiding is een investering in je veiligheid. Er zijn genoeg mensen op de weg met een autorijbewijs, maar die toch niet lijken te kunnen rijden, daar wil je zelf niet bij horen natuurlijk. Maar hoe kies je een betrouwbare rijschool? Door goed te kijken en te luisteren naar wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt, leren wij je om steeds beter auto te rijden en verkeerssituaties in te schatten. Daarnaast proberen we het luchtig en gezellig te houden. Daardoor ga je niet opkijken tegen het lessen en zul je zelfverzekerd je examen ingaan.

Meer weten over onze autorijlessen? Neem contact met ons op.

Theorie voor autorijbewijs

Voordat je je autorijbewijs mag halen, moet je eerst je theorie-examen gehaald hebben. Wij raden altijd aan om je theorie te halen voor je begint met lessen. Zo voorkom je dat je te laat bent als je bijvoorbeeld een keer zakt. Wil je een gratis proefexamen doen? Kijk dan hier: Gratis theorie-examen auto.

En weer een geslaagde leerling

Wat kun je van onze autorijlessen verwachten?

Je lest altijd in dezelfde auto met dezelfde instructeur/instructrice. Je krijgt vooral les in de omgeving van Gouda, Waddinxveen, Moordrecht en soms ook Rotterdam. Een autorijles duurt ongeveer 45 minuten. De prijs van een losse les is 45,-, maar je kan natuurlijk ook voor een van onze autorijbewijs lespakketten kiezen.

Lespakket autorijles

Klik hier voor de lespakketen.

Meteen achter het stuur (Op jouw tempo)

Meteen vanaf de eerste les rij je in de auto een leer je bediening kennen. Op basis van (de snelheid van) je vorderingen bouwen we de lesstof op. Alles gaat in jouw tempo, zodat je altijd de ruimte hebt om dingen te leren zonder in de stress te schieten. We besteden veel aandacht aan je verkeersinzicht. Je leert om vooruit te kijken en om goed te anticiperen. Je leert defensief rijden in verschillende verkeerssituaties en vangt fouten op van anderen. Dat zul je ook moeten doen als je je autorijbewijs behaalt hebt.

Autorijbewijs bij Rijschool Kalai

Oefenen

Oefening baart kunst. We gaan naar industrieterreinen voor ‘doe met mij mee-oefeningen’ en we tonen je demo’s en situatieschetsen via de iPad. Heel visueel, dat maakt het makkelijk omdat je dan precies ziet wat je moet doen tijdens de autorijlessen. Af en toe stoppen we tijdens het lessen voor een procesevaluatie. Daarnaast houden we een leskaart bij met de huidige voortgang.

De snelweg op

De eerste keer dat we de snelweg op gaan, doen we alle verrichtingen voor; Snelheid maken, in- en uitvoegen, inhalen. Het is een andere situatie dan binnen de bebouwde kom. Als je eenmaal doorkrijgt wat de bedoeling is, neem je steeds meer van onze taken over. Onze taak is dat je uiteindelijk, wanneer je je autorijbewijs hebt, zelfstandig, met vertrouwen en verantwoord kan rijden.

Goed voorbereid naar je praktijkexamen

Als je je rijbewijs B (Auto) wilt behalen, moet je als eerste een theorie-examen afleggen, daarna volgt er nog een praktijkexamen. Tijdens het examen beoordeelt een examinator van het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) in ongeveer 60 minuten je rijvaardigheid. Om je goed voor te bereiden, rijden we meerdere CBR examen routes met je, zodat je weet wat je kan verwachten. En als je het wil, rijden we ook tijdens het examen mee. Belangrijke onderdelen van het examen zijn:

  • Voertuigbeheersing
  • Kijkgedrag
  • Voorrang verlenen
  • Rekening houden met andere weggebruikers
  • Bijzondere verrichtingen (parkeren, stoppen, omkeren)

Wanneer je dit allemaal voldoende hebt afgerond, zal de examinator je laten slagen en mag je je felbegeerde autorijbewijs aanvragen en ophalen.

Vanaf 16,5 jaar je autorijbewijs halen

Vanaf 16,5 jaar oud mag je al beginnen met lessen. Zodra je het theorie-examen gehaald hebt, mag je vanaf 17 jaar praktijkexamen doen en je rijbewijs halen. Voor ons blijft het allerbelangrijkst dat je veilig en goed voorbereid de weg op gaat en niet ‘even snel’ je rijbewijs haalt. Als je geslaagd bent mag je tot je 18e jaar onder begeleiding van een volwassene autorijden. Je kan hier maximaal 5 begeleiders voor opgeven.

Let wel: Je bent 7 jaar beginnend bestuurder als je voor je 18e je rijbewijs haalt. Normaal is dit 5 jaar. Daarnaast kan je ook niet de ‘BOB’ zijn, aangezien de begeleider ook niet onder invloed mag zijn.

Wil je liever gaan voor je brommerrijbewijs? Kijk dan snel hier: Je brommerrijbewijs halen bij Rijschool Gouda.

Motorrijbewijs

Misschien denk je na een aantal jaren autorijden wel: Ik zou zo graag een motor willen! Ook dan kan je bij ons terecht. Wij geven les op alle soorten motorklassen (A1, A2, A). Zowel AVB als AVD wordt door ons verzorgt. Meer informatie? Kijk dan op deze pagina: Motorrijlessen volgen bij Autorijschool Gouda.